Festivalul propune tuturor participanților un spațiu alternativ de învățare configurat și derulat în manieră nonformală pentru copiii și tinerii din comuna Brebu din județul Prahova.

Povestea festivalului începe în anul 2020, când un grup de 5 tineri și-au propus creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor din sat în activități de educație nonformală (culturale, creative și educative), promovând incluziunea socială, cooperarea comunitară, solidaritatea și voluntariatul. Astfel, în perioada 2021-2023 cu suportul Asociației CREATIV tinerii organizează în comuna Brebu proiecte de solidaritate – ateliere și tabere creative și de educație non-formală.

Tabăra de 10 zile care a avut loc la prima ediție a festivalului a generat un impact pozitiv asupra comunității în ansamblu și a crescut interesul copiilor pentru participare, fapt care a determinat ca în anii următori să realizăm activități re-creative în fiecare weekend iar în vacanța de vară câte două tabere de vară de câte 7 zile- o tabără de creație și o tabără de limba engleză.

+300 de copii participanți (100 în fiecare an) cu peste 60 de copii în fiecare tabără și grupe de 20-30 de participanți la ateliere de weekend de peste an

+25 de voluntari tineri liceeni din Brebu și alte comunități din țară, s-au implicat în organizarea și desfășurarea activităților cu copiii, în elaborarea de proiectelor și consolidarea relațiilor cu comunitatea locală

Activitățile sunt organizate sub formă de ateliere tematice (ceramică, teatru de improvizație, dans, muzică, pictură, împăslire și decorațiuni, orientare în natură, etc.) principalul element fiind jocul și abordarea ludică a învățării.

Mai multe detalii și imagini de la activitățile derulate puteți găsi pe pagina de Facebook și pe pagina de Instagram a proiectului. Edițiile de festival din perioada 2021-2023 au beneficiat de sprijin financiar din partea programului european Corpul European de Solidaritate.

Anul 2024. Povestea Festivalului de Creație și Recreație merge mai departe și 35 de copii cu vârsta de 11-14 ani din Brebu vor participa la cea de a patra ediție. Școala Gimnazială „Matei Basarab” din comuna Brebu, și-a deschis porțile și pune la dispoziție spațiul pentru derularea atelierelor, iar un grup de profesori din școală se vor implica în tandem cu echipa de voluntari a asociației CREATIV în realizarea ediției de anul acesta a Festivalului de Creație și Recreație. 

În cele 5 zile de activitate echipa proiectului îi invită pe copiii participanți într-o călătorie nonformală în jurul lumii pentru a descoperi povești, personaje, curiozități, obiceiuri și jocuri specifice diferitelor culturi, vor putea observa diferențe și asemănări între acestea, vor gusta, vor dezbate și vor scrie la rândul lor propriile povești într-o atmosferă de solidaritate, curiozitate, prietenie și entuziasm.

Ne-au susținut și apreciem gestul de solidaritate și generozitate din partea părinților, copiilor participanți, prietenilor, necunoscuților și în mod special companiilor prezente anul acesta (majoritatea și la edițiile anterioare) pe lista sponsorilor. Mulțumim!