activități de promovare și susținere a voluntariatului

Urmărim formarea de competențe sociale și culturale în contexte practice, în rândul tinerilor și adulților indiferent de mediul social sau cultural din care provine fiecare. Solidaritatea reprezintă unul dintre reperele noastre fundamentale ca oameni și mai ales ca profesioniști în domeniul social, educativ, cultural. Voluntarii CREATIV sunt în general tineri, adolescenți care vor să fie implicați în viața comunității în care trăiesc și care propun și construiesc cu curaj și entuziasm versiunea lor de comunitate – acel cadrul în care să se dezvolte și să trăiască în anii următori ca adulți responsabili, conectați la timpul prezent, creativi, solidari și implicați.

1. A fi voluntar la ateliere creative presupune să fii gata să petreci câteva ore (3-5h) cu un grup de copii (15-20) într-un atelier de educație nonformală pe o temă ca: muzică, dans, teatru, improvizație, jocuri de grup, boardgame, explorarea și orientare în natură, ceramică, pictură sau poți propune chiar tu orice altă temă pentru un atelier.

2. Voluntar în tabăra de creație. Tabăra este derulată de obicei vara, în iulie-august, și aduce laolaltă copiii din sat pentru 5-10 zile consecutive în care sunt concentrate activități ludico-educative, de socializare, de dezvoltarea competențelor de viață ale participanților, de petrecere a timpului liber într-o atmosferă prietenoasă și pozitivă.