Programele de formare, ca servicii ale organizației, susțin valorile învățării în context nonformal și informal și ne ajută să promovăm activitatea de animație socio-educativă și culturală, dezvoltând competențele animatorilor care activează sau intenționează să se implice în activitățile ludice cu scop educativ-recreativ sau cultural susținute de ONG-uri sau companii, școli, centre de vacanță, sau structuri de tip tabără din România.


LUDOTECA. LUDOTECARUL

Cuprinde un pachet de cursuri și ateliere pentru a configura și a pune în funcțiune a unui spațiu de tip ludoteca în comunitate, astfel participanții sunt ghidați pas cu pas, de la proiect-ul de design al spațiului destinat acestui tip de activitate, la formarea echipei care activează în ludotecă, dar și sesiuni de consultanță pentru alegerea jocurilor din ludotecă pentru nevoile specifice ale comunității.

ANIMAȚIE socio-educativă

Este un atelier interactiv în cadrul căruia participanții beneficiază de un cadru de învățare și explorare privind design -ul programelor educative pentru diferite grupe de vârstă și care sunt bazate pe metoda animației socio-educative.

ANIMATOR socio-educativ și cultural

Cuprinde un parcurs de formare conceput de echipa noastră cu scopul de a vă ghida primii pași în în domeniul animației socio-educative &culturale, indiferent de contextul în care vă veți derula activitatea bazată pe metoda animației socio-educative.

Parcursul de formare cu rol de specializare este conceput astfel încât să răspundă nevoilor și intereselor participanților care au deja experiență practică în animația socio-educativă.